Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου το ΓΕΛ Οιχαλίας κατόπιν εισήγησης- πρότασης της συναδέλφου  κ. Αλεξίου Ελένης οργάνωσε δυο δράσεις – ομιλίες στις 4 Νοεμβρίου 2015
Η πρώτη αναφερόταν στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ  με ομιλητή τον κ. Νίκο Κατσαρό, διατροφολόγο, πρώην  πρόεδρο ΕΦΕΤ και η δεύτερη στο ΑΓΧΟΣ με ομιλήτρια την κ.  Γδοντέλη Κρινάνθη, διδάκτορα αθλητικής ψυχολογίας.
Στην ομιλία του  ο κ. Κατσαρός τόνισε τα εξής :
•    Η διατροφή αποτελεί βασικότατο παράγοντα για την ανθρώπινη υγεία καθόσον μία στις τρεις καρκινογενέσεις οφείλεται σε αυτή. 
•    Η μεσογειακή διατροφή προτείνεται ως ο ιδανικότερος τρόπος διατροφής και στηρίζεται στις παρακάτω τροφές : όσπρια, δημητριακά, ελαιόλαδο, άσπρο κρέας ( κοτόπουλο, ψάρι), ελάχιστο κόκκινο κρέας, ελαιόλαδο και νωπά φρούτα.
•    Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών πολλές φορές επιβάλλουν τις διατροφικές μας συνήθειες, για αυτό έχει τεράστια σημασία η  έγκυρη  επιστημονική ενημέρωση αλλά και η προσωπική ευθύνη για την επιλογή της καθημερινής μας διατροφής.
•    Παρά τις δυσκολίες αυτές  η επιστήμη οφείλει με επιμονή, τόλμη, παρρησία, αξιοπιστία και δυναμισμό να ενημερώνει καθημερινά τον πολίτη για τους επερχόμενους κινδύνους και να τον καθοδηγεί σε ασφαλέστερες και «υγιεινές» επιλογές.


Στη συνέχεια η κ. Γδοντέλη Κρινάνθη, αναφέρθηκε σε ένα καθημερινό και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που σχετίζεται με το ΑΓΧΟΣ    (άγχω = πνίγω σφίγγω).
Συγκεκριμένα  τονίστηκαν τα  εξής :
•    Το άγχος εκφράζεται ως ψυχοσωματική διαταραχή και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους.
•    Είναι η αντίδραση του οργανισμού σε απειλές και απαιτήσεις του περιβάλλοντος.
•    Όσο πιο συχνό είναι τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται.
•    Προκαλεί έντονα συναισθήματα όπως: φόβο, απογοήτευση, θυμό, κατάθλιψη, παραίτηση, άρνηση.
•    Μπορεί να λειτουργήσει και θετικά (ευ στρες) όταν ενεργοποιεί τον οργανισμό.
•    Τρόποι διαχείρισης: άθληση, μασάζ, χαλάρωση, διαλογισμός, περίπατος, οργάνωση, επανεκτίμηση καταστάσεων, χαμόγελο, μουσική, επικοινωνία- συζήτηση, ρεαλιστικοί στόχοι, αποφυγή φαρμάκων
Σε μια εποχή πολλαπλής, πολύμορφης και πολλές φορές αόριστης, αντιφατικής και συγκεχυμένης πληροφόρησης το σχολείο εξακολουθεί να αποτελεί  αξιόπιστη πηγή γνώσης και πληροφόρησης. Για το λόγο αυτό ασκώντας τον πολλαπλό του ρόλο οφείλει να αναδεικνύει προβλήματα, να τα προσεγγίζει με τρόπο συστηματικό, οργανωμένο και επιστημονικό και να συνδράμει στην αντιμετώπισή τους καταθέτοντας αξιόπιστες προτάσεις με στόχο την καλύτερη θεραπεία  που είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ.
Ο Διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Οιχαλίας θεωρούν ότι με την παραπάνω πρωτοβουλία επιτεύχθηκαν οι στόχοι αυτοί και για αυτόν τον λόγο ευχαριστούν και δημόσια τους ομιλητές, κ. Κατσαρό Νικόλαο και κ. Γδοντέλη Κρινάνθη, τον κ. Φίκα Ιωάννη, καθηγητή Φιλοσοφίας και Διευθυντή Δημοσίων σχέσεων του New York College,  την Διευθύντρια ΔΔΕ Τρικάλων κ. Κάκλα Βασιλική καθώς και όσους γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις κυρίες – γονείς των μαθητών του σχολείου- που πρόσφεραν διάφορα εδέσματα  (γλυκά, πίτες, φαγητά κλπ ) «νεοχωρίτικης» διατροφής.