Ημέρα Διακαινισίμου Αναστάσιμης χαράς η σημερινή για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Τρίκκης Αλεξίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου τελέστηκε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη διάρκεια του οποίου έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλεξίου Κανίνα.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός ενώ του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Αλέξιος.

Σε κλίμα συγκίνησης ο π. Αλέξιος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αλέξιο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τονίζοντας παράλληλα ότι αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο του υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Ο γεραρός Μητροπολίτης Τρίκκης στην προσλαλιά του και απευθυνόμενος στο νέο κληρικό τον προέτρεψε να έχει φόβο Θεού και να υπηρετεί με θέρμη την Εκκλησία.

Ο καινούριος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης λίγο πριν την απόλυση έλαβε και το Οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου ενώ ακολούθως δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Romfea.gr