Τρικαλινός σωφρονιστικός υπάλληλος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, κατηγορούμενος για συμμετοχή, άγνωστο σε ποιο βαθμό, στο μεγάλο κύκλωμα των 37 προσώπων που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε πολλές φυλακές της χώρας. Πρόκειται για την εξάρθρωση μιας απίστευτα μεγάλης συμμορίας στην οποία εμπλέκονται ποινικοί, τρομοκράτες, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ακόμα και ο… Άκης Τσοχατζόπουλος.

Τα Τρίκαλα έχουν περίοπτη θέση στις εκατοντάδες σελίδες της σχηματισθείσας δικογραφίας και υψηλό ενδιαφέρον, κυρίως, λόγω της κράτησης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. 

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ποινικοί σχεδίαζαν να αγοράσουν εκτάσεις στην περιοχή της Μπαλκούρας, κοντά στο κατάστημα κράτησης, για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την εκσκαφή τούνελ το οποίο θα χρησιμοποιούνταν σε απόδραση! Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για σχεδιασμό εισαγωγής ηλεκτρικού σιδεροπρίονου στις φυλακές της πόλης με το οποίο θα έκοβαν κάγκελα κελιών για να διευκολύνουν την απόδραση κρατουμένων!

Μέσα σε όλα αυτά ήταν δύσκολο να λείψει το όνομα του Τρικαλινού ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα. Από καταγραφές τηλεφωνημάτων νονοί των φυλακών φέρεται να τον εμπλέκουν στην απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου, στην Αττική, πριν από δύο χρόνια, αναφέροντας ότι οργανωτής της ήταν ο Τρικαλινός καταζητούμενος συμπληρώνοντας: «Κάνουν μαλακίες και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες»…

Τέλος, η αστυνομία πιστεύει, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε, ότι η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τρικάλων, στην οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα, το καλοκαίρι του 2013, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» πίσω από το οποίο κρύβεται γνωστός βαρυποινίτης.

Κ.Τ.