Στο παρελθόν ανήκουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι οποίες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή για πρώτη φορά, γράφοντας ιστορία στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. 

Στα Τρίκαλα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξασφάλισε 3 από τις 4 έδρες του Νομού, αφού οι Τρικαλινοί εκλογείς ανέδειξαν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,16% έναντι 32,6% της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσοστό αυτό ήταν αρκετό για την γαλάζια παράταξη να εκλέξει έναν βουλευτή στην πόλη, τη στιγμή που το 2012 είχε 3. 

Το trikalaenimerosi.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ των τεσσάρων νέων βουλευτών του Νομού Τρικάλων (η σειρά είναι με βάση τους σταυρούς προτίμησης):

Κώστας Σκρέκας, Νέα Δημοκρατία, 16.763 

Ο Κώστας Σκρέκας ήταν ο μεγάλος νικητής της "σκληρής" μάχης των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα. Άφησε εκτός βουλής τον άλλοτε κραταιό Ηλία Βλαχογιάννη και τον Μιχάλη Ταμήλο, αλλά και τον Θανάση Λιούτα, ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση με πολλούς σταυρούς για πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο. 

Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με καταγωγή από τη Μεγάρχη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ το 2012, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του, Θεόδωρος, στα Τρίκαλα.

Από το 2010 εκτελούσε χρέη τομεάρχη επικοινωνίας της ΝΔ στην Α' Αθηνών. Η πρώτη του ενασχόληση με την πολιτική έγινε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Την περίοδο 1991-1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ενώ το 1994 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, χημικό μηχανικό, και έχουν δύο κόρες. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Αφού εργάστηκε για ένα χρόνο ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A., το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

Σάκης Παπαδόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ, 14.058

Ο Σάκης Παπαδόπουλος θριάμβευσε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους σταυρούς. Γιατρός στο επάγγελμα, γνωστός στα Τρίκαλα για την χρόνια προσφορά του, γεννήθηκε το 1952. Είναι πρώην Διευθυντής της Β/ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, σε συνταξιοδότηση και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγαίνει στη βουλή με εμπειρία ετών από τον τομέα της υγείας, αλλά και συμμετοχή στα κοινά των Τρικάλων, αφού μεταξύ άλλων έχει διατελέσει μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων, Υποψήφιος Νομάρχης της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ», Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Τρικάλων, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Παναγιώτα Δριτσέλη, ΣΥΡΙΖΑ, 10.051

Η νεαρή Παναγιώτα Δριτσέλη εκλέγεται για δεύτερη συνεχή φορά βουλευτίνα, αφού ήταν η μόνη εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ από τα Τρίκαλα στη βουλή από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Στις χθεσινές εκλογές ξεπέρασε τους 10.000 σταυρούς και βρέθηκε στην δεύτερη θέση, ξανακερδίζοντας τη θέση της στο κοινοβούλιο. 

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα την Πρωτοχρονιά του 1982. Είναι φιλόλογος στο επάγγελμα, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ μιλά αγγλικά και ισπανικά. Όπως δηλώνει στο βιογραφικό της, "αντιπροσωπεύει την νέα γενιά επιστημόνων που μάχεται για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και συντάσσεται με τα αιτήματα για πρόοδο, αξιοκρατία και δημοκρατικές ελευθερίες".

Όσον αφορά στην κοινοβουλευτική της δράση από το 2012, η Παναγιώτα Δριτσέλη ήταν αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Αιγύπτου, ενώ συμμετείχε και στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και στην αντίστοιχη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Χρήστος Σιμορέλης, ΣΥΡΙΖΑ, 6.713

Την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Τρικάλων πήρε ο Χρήστος Σιμορέλης, από τα παλαιότερα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας για περισσότερους από 1.000 σταυρούς τον Γιώργο Παπασίμο. 

Ο Χρήστος Σιμορέλης γνωστός στα Τρίκαλα από τη συμμετοχή του στα κοινά, αλλά και από το φαρμακείο του που στέκεται για πολλά χρόνια στην οδό Κονδύλη, σπούδασε φαρμακευτική στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ξεκίνησε την πολιτική του δραστηριότητα στα νιάτα του από το ΚΚΕ, μεταπηδώντας στη συνέχεια στον Συνασπισμό και εν τέλει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει διατελέσει και γραμματέας.