Συνθήκες ανάλογες του εργασιακού μεσαίωνα που έχει  επιβάλει η διοίκηση της ΕΑΣΤ στο προσωπικό της αντιμετώπισαν εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(ΕΚΤ), κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα , την Τετάρτη 25 Νοέμβρη τα μέλη του ΔΣ στο ΕΚΤ Λιατίφης Γιώργος και Τσίγκας Πέτρος ,που ανήκουν στην παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας(στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΤ στο Μεγαλοχώρι με σκοπό να παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της επιχείρησης. Έπραξαν το αυτονόητο καθήκον τους να βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους και στα προβλήματά τους, όπως κάνουν και σε τόσους άλλους εργασιακούς χώρους των Τρικάλων.
Κατά την παρουσία τους στο χώρο που είχε οριστεί η Γενική Συνέλευση δέχτηκαν φραστική επίθεση από μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣΤ με εκφράσεις του τύπου « δεν έχετε δουλεία εδώ», « δε θα μπείτε , δεν επιτρέπετε να μπείτε στο χώρο της Συνέλευσης»!!!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάλεσαν και το νομικό σύμβουλο της επιχείρησης να κάνει υποδείξεις στα μέλη του ΔΣ του ΕΚΤ , απειλώντας , μάλιστα, να καλέσει και την αστυνομία αν δεν αποχωρήσουν!!!
Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος  της διοίκησης της ΕΑΣΤ  από τη παρουσία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς και στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων , που επιστρατεύει κάθε μέσο για να μην ακουστεί η φωνή του αγωνιστικού ταξικού κινήματος , των συνδικαλιστών που στήριξαν τα δικαιώματα των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα.
Κατ’ εντολή της διοίκησης  « μπήκαν μπροστά» οι δικηγόροι της για να απειλήσουν , αλλά και τα εντολοδόχα φερέφωνά της -στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου- για να τρομοκρατήσουν.  Είναι οι  ίδιοι συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν  το μακρύ χέρι της διοίκησης στους χώρους της επιχείρησης , δούλεψαν και δουλεύουν για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στον εργασιακό μεσαίωνα, στις ατομικές συμβάσεις και τις απολύσεις που επέβαλε η διοίκηση της ΕΑΣΤ.
Έτσι και τώρα, συνεχίζουν τον κατάπτυστο ρόλο τους ως εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Χαρακτηριστικό,  επίσης του ρόλου τους ,είναι ότι συγκάλεσαν τη συγκεκριμένη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση εντός 24ωρου και αποφάσισαν διεξαγωγή εκλογών του Σωματείου εντός 48ωρου ενάντια σε κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό κανονισμό. Παράλληλα, δεν εξέλεξαν καν εφορευτική επιτροπή και για την  κατάθεση υποψηφιοτήτων ορίστηκε μια υπάλληλος στα διοικητικά γραφεία της ΕΑΣΤ!!!. Σε πλήρη εκτέλεση των εντολών της εργοδοσίας για να μην τυχόν ξεφύγει και ακουστεί καμιά φωνή αντίστασης στο εργασιακό Νταχάου που επιβάλει.
Καλούμε όλους και όλες να παραμερίσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ξεπουλημένη και συμβιβασμένη διοίκηση που υπάρχει στο σωματείο. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης υπερ των συμφερόντων των εργαζομένων μέσα στην επιχείρηση .
Να πάρουν το τιμόνι του σωματείου τίμιοι και ανιδιοτελείς εργάτες και εργάτριες.
Να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης του κινήματος. Να ψηφίσουν στις εκλογές του σωματείου το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι σκληρός και δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος, είναι ο δρόμος που διαλέγοντας τον οι εργαζόμενοι μπορούν να τον βαδίσουν με το κεφάλι ψηλά, αφού δεν παζαρεύουν τη ζωή τους, τα δικαιώματα τους για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Συνάδελφοι, οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ και τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, έφτιαξαν ολόκληρο οπλοστάσιο αντεργατικών νόμων.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει ακόμα περισσότερο τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων αφού με την εφαρμογή  του 3ου μνημονίου  ενισχύεται η ανεξέλεγκτη ασυδοσία προς τους εργαζόμενους, θέλουν να απαλλαγούν πιο γρήγορα από τα όσα δικαιώματα μας απέμειναν.
Σ΄αυτούς τους νόμους και σε αυτές τις κυβερνήσεις στηρίζεται και η εργοδοσία της ΕΑΣΤ , γι΄αυτό έκοψαν μισθούς και επιδόματα, προχωρήσαν σε ατομικές συμβάσεις και απολύσεις , απειλεί με απολύσεις, την ίδια ώρα που έχει προσλάβει νέους εργαζόμενους πιο φτηνούς και ευέλικτους.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ
Με αποφασιστικότητα και συλλογικό οργανωμένο αγώνα μπορούν οι εργαζόμενοι να ανοίξουν δρόμο προς το συμφέρον τους , όπως έπραξαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη»( όπου η ΕΑΣΤ έχει το κυριότερο μετοχικό κεφάλαιο).

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ