Στις 16 Ιούνη του '45, ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας), πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ έφυγε από τη ζωή. 70 χρόνια μετά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ «ο Άρης Βελουχιώτης παραμένει ταυτισμένος στην λαϊκή συνείδηση με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

 Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Η Τομεακή Οργάνωση της πόλης των Τρικάλων του κόμματος προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα:

• τη Δευτέρα 15 Ιούνη στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού

• την Τρίτη 16 Ιούνη στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού

Στις παραπάνω μέρες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 7μμ έως 9:30μμ

και θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού, έκθεση βιβλίου,   προβολή βίντεο για την ιστορία του Κόμματος, για  την ΕΑΜική Αντίσταση, την αντιφασιστική νίκη των λαών,  τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

• Την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη και τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης  Κουτσούμπας ,και στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών.

Την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 9.30μμ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση συνεστίαση στο κέντρο «Θράκα» στα Μεγάλα Καλύβια».