Ερώτηση για τις  καταστροφές από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατέθεσαν  βουλευτές του ΚΚΕ  προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση των κ.κ. Λαμπρούλη, Μανωλάκου και Μωραϊτη «μεγάλες ζημιές προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις που επακολούθησαν στο Νομό Τρικάλων .

Τα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού και των παραποτάμων του «έπνιξαν» πάνω από 10.000 στρέμματα, κυρίως με σιτηρά και τριφύλλια, στο Δήμο Φαρκαδόνας (Φαρκαδόνα, Ζάρκο, Κλοκοτό, Πηνειάδα, Κεραμίδι, Νομή κ.ά), καθώς και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων με σιτηρά αλλά και βοσκότοπων στο Δήμο Τρικκαίων (ιδιαίτερα στα Μεγάλα Καλύβια).

Μεγάλες είναι οι ζημιές στα δίκτυα υποδομών (κεντρικό οδικό δίκτυο, κοινοτικοί δρόμοι, δίκτυο ΔΕΗ) από καθιζήσεις και καταστροφές που σημειώθηκαν σε ορεινά χωριά των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας»

Από τους βουλευτές του κόμματος ερωτώνται οι υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

-Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί;

-Να διατεθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια προς τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν όλα τα έργα που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των άλλων υποδομών και για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.

-Να εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες γεωλογικές, υδρολογικές και άλλες μελέτες για το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Νομό Τρικάλων.