Με αναφορά στην τετραπλή επιτυχία του αθλητισμού στα Τρίκαλα, το μήνυμα του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΑΟΤ. Ο κ. Παπαστεργίου υπενθυμίζει: 

- άνοδος για τον ΑΟΤ στη Φούτμπολ Λιγκ, 

- άνοδος για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων στην Α Εθνική, 

- επάνοδος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του «ΑΣ Ασκληπιός» στην Α2 κατηγορία και, ως επιστέγασμα, 

- παραμονή της ομάδας μπάσκετ Τρίκαλα BC στην Α1.

Αποδεικνύεται ότι στα Τρίκαλα συνυπάρχουν τρεις παράγοντες: μεράκι, σκληρή δουλειά, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, σε τρία από τα μεγαλύτερα αθλήματα που λατρεύονται στη χώρα μας. Χθες μάλιστα ο Δημήτρης Παπαστεργίου βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμπολίτες του στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, πανηγυρίζοντας μαζί με την ομάδα του ΑΟΤ την άνοδο στη Football League!

Στο μήνυμά του, ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει:

«Μια αθλητική χρονιά που τελείωσε, άνοιξε νέους δρόμους για τον αθλητισμό στα Τρίκαλα. Τρεις συν μία επιτυχίες, τρεις συν μία διακρίσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι μπορούμε ως Δήμος και ως πόλη, να στηριζόμαστε στον υγιή αθλητισμό.

Η μεγάλη νίκη του ΑΟΤ στην Άρτα, η επάνοδος στις υψηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που όλοι κατέβαλλαν: οι παίκτες με τον αγώνα τους, ο προπονητής και το επιτελείο του, και η διοίκηση με τη στήριξη και συνδρομή της, συνεργάστηκαν αρμονικά και ο πολυπόθητος στόχος είναι πλέον πραγματικότητα. Συγχαίρω όλους τους συντελεστές, συγχαίρω και τους φιλάθλους της ιστορικής μας ομάδας, που στάθηκαν στο πλευρό του ΑΟΤ. 

Αλλά ο Δήμος μας χαίρεται και για μια ακόμη διάκριση. Την άνοδο στην Α Εθνική της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, που αποτελεί καταξίωση της σκληρής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Μαζί με την επάνοδο στην Α2 κατηγορία του βόλεϊ, των κοριτσιών του «ΑΣ Ασκληπιός», η τρικαλινή αθλητική οικογένεια πανηγυρίζει για την επιτυχία που αποτελεί προάγγελο μεγαλύτερων συγκινήσεων.

Και κοντά στις ανόδους, το επιστέγασμα: η παραμονή της μπασκετικής μας ομάδας, Τρίκαλα BC, στην Α1 Εθνική κατηγορία, μετά από προγραμματισμό, σκληρή δουλειά, συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία, μεράκι και ενθουσιασμό. 

Μια χρονιά «γεμάτη», μια χρονιά αξιοσημείωτη, μια χρονιά αντάξια του ιστορικού αθλητικού παρελθόντος της πόλης.

Πλέον, πανηγυρίζουμε για τρία αθλήματα. 

Είμαστε χαρούμενοι που οι επιτυχίες αυτές, συνοδεύονται από τμήματα υποδομής, από αφανή δουλειά, που προέρχεται από το μεράκι όλων: προπονητών, αθλητών, γονέων, μελών διοικήσεων. 

Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος μας και τα Τρίκαλα μπορούν περισσότερα και στον τομέα του αθλητισμού. Προς το παρόν, ας χαρούμε για τις νίκες, ας χαρούμε για τις επιτυχίες. 

Αμέσως μετά, αρχίζει και πάλι η σκληρή δουλειά.

Διότι σημασία έχει, μόλις κατακτήσεις την κορυφή, να παραμείνεις σε αυτή.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο, η μεγάλη πρόκληση για τον αθλητισμό στον Δήμο μας. 

Ο πήχυς ανέβηκε για να παραμείνει ψηλά!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Καλή επιτυχία στις νέες απαιτήσεις.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων».