Σύζευξη ζωγραφικής και μουσικής, δύο μουσείων, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Όλα αυτά , με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων,  η οποία στον Δήμο Τρικκαίων τιμήθηκε στις 18 Μαΐου με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Οι ιθύνοντες του μουσείου Τσιτσάνη (η αντιπρόεδρος κ. Έφη Λεβέντη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Στέλιος Καραγιώργος) συνεργάστηκαν με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, οπότε οι αρμόδιοι της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, άνοιξαν το Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη.
Και οι δύο φορείς, υποδέχθηκαν τους μαθητές του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης, του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων. Ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Ματθαίος Ζιάκας έκανε την ξενάγηση, ενώ η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για το ιστορικό και το πλαίσιο στο οποίο ο Δήμος επιδιώκει να λειτουργήσει το μοναδικών εκθεμάτων Μουσείο Κατσικογιάννη.
Ακολούθησε μια μουσική παρέμβαση, με δύο συνεργάτες της «Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης», να παίζουν ορχηστρικά κομμάτια των Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι.