Την  Παρασκευή   15  Μαΐου   το  σχολείο  μας  πραγματοποίησε  ημερήσια  εκπαιδευτική  εκδρομή   στη  Βεργίνα  και   στο  άλσος  Αγίου  Νικολάου στη  Νάουσα για  τους  μαθητές  της   Δ΄, Ε΄ και  Στ΄  τάξεων.

Η  πρώτη  μας  στάση  έγινε  στο  αρχαιολογικό  μουσείου  του  Δίου  όπου  ξεναγηθήκαμε  στους  υπέροχους  χώρους  του  και  θαυμάσαμε  τα  ευρήματα  όλων  των  ανασκαφών  της  περιοχής . Μας  μάγεψε  ιδιαίτερα  η  ύδραυλις, ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα.

Στη  συνέχεια  ακολούθησε   το  ραντεβού μας  με τους Μακεδόνες Βασιλείς. Φθάνοντας στην Βεργίνα αισθανθήκαμε μαγευτικά όταν αφήσαμε τον ''πάνω κόσμο'' που έλαμπε από τον μαγιάτικο ήλιο και μπήκαμε στον ''άλλο κόσμο'', στον κόσμο της σιωπής και του σκοταδιού. Στον κόσμο του μεγαλείου και του Χρυσού, του θανάτου αλλά και της αιώνιας ζωής και δόξας. Μετά από μια υπέροχη ξενάγηση βγήκαμε μ' ένα αίσθημα ενθουσιασμού για το ότι είμαστε Έλληνες αλλά και αίσθημα σεβασμού για τον Ανδρόνικο που τα ανακάλυψε και μας τα παρέδωσε. 

Με την αίσθηση τιμής στο βλέμμα συνεχίσαμε την εκδρομή μας στο άλσος Αγίου Νικολάου της Νάουσας. Πάνω στο τρενάκι είδαμε όλες τις μαγευτικές γωνιές από τα 60 στρμ. του άλσους. Θαυμάσαμε τις πηγές του ποταμού Αραπίτσα, τα αιωνόβια πλατάνια. Χαθήκαμε στο απέραντο πράσινο, ''κολυμπήσαμε'' μαζί με τις πέστροφες και μπερδευτήκαμε με τα χιλιάδες άλλα παιδιά άλλων σχολείων.

 Φάγαμε - παίξαμε και αργά το βράδυ που γυρίσαμε είχαμε όλοι την ίδια σκέψη:

«  Τι  ωραία  που  περνάμε  στο  σχολείο  μας …»