Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τα Τρίκαλα, στη διάρκεια ομιλίας του στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη και το αύριο της Ελλάδας», η οποία διεξάγεται στο Gallery Art Hotel.

«Το ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση, για εμάς η παραμονή στη Ευρώπη και το ευρώ είναι εθνική, κόκκινη γραμμή. Αν βγαίναμε από το ευρώ θα ζούσαμε τη χειρότερη καταστροφή που θα ζούσε η πατρίδα μας σε καιρό ειρήνης», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εκτίμησε ότι σε περίπτωση Grexit, θα χανόταν μέσα σε λίγες εβδομάδες το μισό από το εισόδημα των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι ακόμα και μία χρεοκοπία εντός ευρώ θα προκαλούσε ασφυξία, ενώ αναφέρθηκε σε δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσα, περί δελτίων τροφίμων.

Παράλληλα, τόνισε πως οι «δήθεν αντιμνημονιακοί υπέγραψαν Μνημόνιο, χωρίς χρήματα, ενώ πλέον είτε θα φέρουν μία πολύ άσχημη συμφωνία, είτε θα επιχειρήσουν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ».

«Εμείς αγωνιζόμαστε για να σταθούν όλοι στα πόδια τους, αυτοί θέλουν όλη την Ελλάδα στα συσσίτια», τόνισε και πρόσθεσε: «Μας πηγαίνουν αιώνες πίσω».

"Η Αριστερά του τίποτα" 

Ο κ. Σαμαράς, επισήμανε ότι η πρόταση που διαπραγματεύεται τώρα η κυβέρνηση, προβλέπει τρεις φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από ότι το email Χαρδούβελη, ενώ την κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα στο διασυρμό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά που προτείνουν τώρα οι δανειστές, η κυβέρνηση του τα είχε αρνηθεί και τα είχε αποφύγει καθώς είχε καταφέρει να πιάσει τους στόχους της και πρόσθεσε ότι στις μέρες του δεν υπήρχε φόβος και αγωνία για το αν θα πληρωθούν συντάξεις και μισθοί στο τέλος του μήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, να αποφύγει την ρήξη με την Ευρώπη γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ολέθριο λάθος, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ίδιος πρότεινε στην σημερινή κυβέρνηση, να υπάρξει εθνική συνεννόηση, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση καθώς όπως σημείωσε δεν αλλάζουν πολιτική γιατί φτιάχνουν το δικό τους κομματικό κράτος.

Ο κ. Σαμαράς, κατέληξε λέγοντας: «Χρειάστηκαν μόνο πέντε μήνες από το “πρώτη φορά Αριστερά” να φτάσουμε στο “Αριστερά του τίποτα” και θα χρειαστούν μόνο μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες για να φθάσουμε στο “ποτέ πια ξανά Αριστερά”».

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι τύραννος" 

"Εκκολαπτόμενη τύραννο" χαρακτήρισε την πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του στα Τρίκαλα.

"Και καλά δεν θα πω για την πρόεδρο της βουλής... Μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων... Παρακολουθούμε μια εκκολαπτόμενη τύραννο σε ρόλο αυτοκράτειρας πασών των Συριζαίων και δεν βρίσκεται κανείς να την μαζέψει" τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.