Το περασμένο Σάββατο  το Δίκτυο Αγροτών ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ενημερωτική σύσκεψη-συζήτηση στα Τρίκαλα σχετικά με τα νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί βοσκήσιμων γαιών και συνεταιρισμών, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και Τρικάλων Αθανάσιου Παπαδόπουλου. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν ο Βασίλης Μακατός, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και ο Μπάμπης Μουργελάς, υπεύθυνος του αγροτικού τμήματος Τρικάλων .
Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος επισήμανε την ανάγκη για σύσταση των συνεταιρισμών, οι οποίοι μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση αναδεικνύονται σε βασικό εργαλείο για την συλλογική μορφή παραγωγής και την ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τόνισε ότι πρέπει να ανακτηθεί η ιδέα του συνεταιρισμού και ο κόσμος να απεμπλακεί από το παλιό πελατειακό μοντέλο. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση έτσι ώστε οι αγρότες ως άμεσα ενδιαφερόμενοι να συμβάλλουν στην διαμόρφωσή του και να υπάρξει τροποποίηση όπου κριθεί αναγκαίο.
Ο κ. Μακατός από την πλευρά του ανέπτυξε το θέμα της κτηνοτροφίας και των δυνατοτήτων της σήμερα, ανέλυσε το νομοσχέδιο το οποίο δίνει λύση στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις βοσκήσιμες γαίες και έκλεισε τονίζοντας την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των κτηνοτρόφων καθώς η κτηνοτροφία είναι εθνική υπόθεση και βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Κατά την συζήτηση οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα επικείμενα νομοσχέδια.