Στο πλαίσιο των δράσεων για τη δημιουργία ενός τοπικού Δικτύου Φορέων και Προσώπων με στόχο την ολιστική και πιο αποτελεσματική συνδρομή των γυναικών θυμάτων βίας , το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Τρικκαίων, απηύθυνε πρόσκληση ενημέρωσης και υποστήριξης προς το στελεχιακό δυναμικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί  Πρωτόκολλο Συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2014.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Τα στελέχη της Αστυνομίας ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τους στόχους του Συμβουλευτικού Κέντρου  του Δήμου Τρικκαίων καθώς επίσης και για τις διαστάσεις του φαινόμενου της βίας κατά των γυναικών μέσω σχετικών εισηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν από δύο στελέχη του Κέντρου, τη νομική σύμβουλο κ. Ελευθερία Τζιουβάρα  και την ψυχολόγο κ. Βάσω Γκουγκουστάμου. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμοί για νομικά αλλά και πρακτικά ζητήματα σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Η πραγματοποίηση της ανωτέρω συνάντησης αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για το προσωπικό των δύο Φορέων, μέσω του συγκερασμού της επαγγελματικής γνώσης και της εμπειρίας τους από την διαχείριση περιστατικών βίας κατά των γυναικών, να τις συνδράμουν ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αμοιβαία έκφραση της πρόθεσης των δυο Φορέων, ως δομών πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής για τις γυναίκες - θύματα έμφυλης βίας,  να συνεργαστούν αποτελεσματικά για την ενίσχυση και επιτυχία του έργου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.