Την ουσιαστική ενεργοποίηση του Δήμου Τρικκαίων και της τρικαλινής κοινωνίας για την αξιοποίηση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σηματοδότησε η σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου Τρικκαίων στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του δήμου «ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε στην έδρα του ΤΕΙ, με τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Παν. Γούλα και Μιχ. Βλαχογιάννη αντιστοίχως.

Αρχικώς ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε την αναγκαιότητα παραμονής του τμήματος στην πόλη των Τρικάλων. Αυτό είναι σημαντικό, τόνισε, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή απόκτησης γνώσεων και, κατ’ επέκταση, για την επιστημονική κοινότητα σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για τη χώρα μας.
Κατά δεύτερον, σημείωσε, είναι σαφές ότι υφίστανται δυσκολίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και δη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Όμως, αυτές οι δυσκολίες μπορούν να μη μείνουν ως στοιχεία διαμαρτυρίας, αλλά να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία, σε πρώτη φάση, θα αναπτυχθεί συνεργασία των Τρικάλων και της Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου πρότεινε την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με το ΤΕΙ. Για παράδειγμα, να ολοκληρωθεί εντός του 2015 η προσπάθεια εγκατάστασης συστημάτων για την παρακολούθηση της κατάστασης με τα αιωρούμενα σωματίδια. Ή, γενικότερα, συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα σε τομείς της τεχνολογίας, αλλά και σε αυτό καθ’ αυτό τα αντικείμενο του τμήματος που λειτουργεί στα Τρίκαλα.
Η γενική προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων αφορά στη συνεργασία με το ΤΕΙ προς όφελος και των δύο πλευρών, με γνώμονα την αναβάθμιση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ».