Με κεντρικό σύνθημα «Η προσφυγιά, δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης» οι Τρικαλινοί Μουσικοί, η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με ελεύθερη είσοδο.
Την προσφυγιά την γνωρίζει καλά ο λαός μας από το παρελθόν, μα και το παρόν του. Όσο κι αν οι διάφοροι υπερεθνικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα την ίδια στιγμή που εγκρίνουν πολέμους και βομβαρδισμούς και στηρίζουν πολιτικές που εξαθλιώνουν τους λαούς, οι εργαζόμενοι και τα μέλη των χαμηλών κοινωνικών τάξεων αισθάνονται τους “ξένους” όχι ως κίνδυνο, αλλά ως ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και υφίστανται την ίδια εκμετάλλευση. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, όπου, αν και κάποιες φασιστικές ομάδες επιτίθενται στους μετανάστες-πρόσφυγες, καθημερινά οργανώνονται από πλήθος κόσμου δράσεις αλληλεγγύης, καθώς επίσης και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης υπέρ τους. Αλληλεγγύη, βέβαια,  μεταξύ ίσων κοινωνικών υποκειμένων και όχι  κάθετη, από τον ισχυρό προς τον ανίσχυρο φιλανθρωπία.
Καλούμε την τρικαλινή κοινωνία, να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να συμμετέχει ενεργά, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες. Καλούμε τα συνδικάτα και τα σωματεία, συλλόγους και φορείς, συλλογικότητες και παρατάξεις, κινηματικές πρωτοβουλίες και μετωπικά σχήματα, να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.
Ήδη την προσπάθεια στηρίζουν οι: Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Τρικάλων, Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών νομού Τρικάλων, Σύλλογος γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα νομού Τρικάλων, Σύλλογος Επιπλοποιών Τρικάλων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου και 31ου Δημοτικού, Aνεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων και συνεχίζονται οι συμμετοχές στήριξης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν βρεφικά και παιδικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες, πιπίλες, μπιμπερό, μάρσιπους, παιδικές κουβέρτες, έτοιμες φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, κουταλάκια μίας χρήσης κ.α.), είδη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών και παιχνίδια (μπογιές, χρώματα, μαρκαδόρους, μπλοκ, κ.α.), ξηρά τροφή (κρουασάν, σταφίδες, γάλα μακράς διάρκειας, ξηρούς καρπούς κ.α.), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες) και είδη ένδυσης (κυρίως αδιάβροχα, μπουφάν, παπούτσια, σακίδια πλάτης, υπνόσακους κ.α.).