Οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών δημιούργησαν τριγμούς στους κόλπους της αριστεράς και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που οδήγησαν στη διάσπαση του κόμματος και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβρη.

Από την 25η του Γενάρη και μετά η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε κρίσιμα διλλήματα και δύσκολες αποφάσεις έχοντας απέναντί της σύσσωμο το συρφετό των Ευρωπαίων τοκογλύφων που εξαπέλυαν απειλές και έθεταν σκληρούς όρους κατά τη διενέργεια των διαπραγματεύσεων.

Όμως από την άλλη, είχε στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία όπως αποδείχτηκε περίτρανα με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στο οποίο ο ελληνικός λαός είπε το δικό του ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις απαιτήσεις των δανειστών απαιτώντας να μπει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, των μνημονίων και της εξαθλίωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση αγνοώντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού προέβη σε μία συμφωνία – μνημόνιο με σκληρά μέτρα που μόνο σκοπό έχουν να βυθίσουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της κρίσης και να πλήξουν ακόμη περισσότερο τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Εκείνους δηλαδή τους ανθρώπους που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως εκφραστή της αριστεράς και του κόσμου της εργασίας να αντιπαλέψει τις μνημονιακές δυνάμεις του τόπου και να αποτελέσει δύναμη ελπίδας και αξιοπρέπειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Με την υπογραφή του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διολίσθησε και μετατράπηκε σε μνημονιακό πλέον κόμμα. Ωστόσο, οι οιωνοί των πρώτων ημερών της κυβέρνησης με κορμό το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην θέση του προέδρου της δημοκρατίας και του Γιάννη Πανούση ως υπουργού προστασίας του πολίτη κάθε άλλο παρά θετικοί ήταν. Όσον αφορά το δεύτερο, ο οποίος προσπάθησε να στηλιτεύσει το αγωνιστικό πνεύμα της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τις τοποθετήσεις και τους χαρακτηρισμούς του, όταν εκείνη κατήγγειλε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του παραμένει στη θέση του με αυξημένες πλέον αρμοδιότητες. Άτομα τα οποία δε σέβονται το αναπόσπαστο δικαίωμα όλων στην ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, καθώς και του δικαιώματος στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση και αποτελούν εκφραστές και συνεχιστές του δόγματος ''Νόμος και Τάξη'' δεν έχουν καμία θέση στην αριστερά των αγώνων και των διεκδικήσεων, στην αριστερά που έκανε προεκλογική της σημαία το σύνθημα ''μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς'' .

Ως μέλη της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι τόσο για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά κυρίως για την αριστερά εν γένει επιλέγουμε αξιοπρέπεια.

Παραμένοντας πιστοί στο αξιακό πλαίσιο της αριστεράς και ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης και ''πάση θυσία'' κυβερνητισμού αρνούμαστε να αποτελούμε τον πίσω τροχό της αμάξης μίας ανακόλουθης προγραμματικά κυβέρνησης που έρχεται κόντρα τόσο στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις όσο και στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Αναγνωρίζουμε το μεγάλο και άνισο αγώνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το προηγούμενο διάστημα έχοντας απέναντί του συστρατευόμενο όλο το μπλόκ των ντόπιων και ξένων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων καθώς και τις ειλικρινείς του προθέσεις. Δεν μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε την αποδοχή της ήττας από τον ίδιο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που καλείται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο-τερατούργημα που στερεί από το λαό και τη νεολαία το δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει σε μία διαφορετική κοινωνία, σε μία διαφορετική Ευρώπη την Ευρώπη των λαών.

Οι δικοί μας αγώνες δε σταματάνε με την ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά γίνονται ακόμη πιο εντατικοί με τις μεγάλες μάζες της κοινωνίας στο πλευρό μας και στους δρόμους. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια την αριστερά τώρα που δοκιμάζεται, ώστε να μην αποτελέσει παρένθεση μαζί με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κυρίαρχο υπόδειγμα του καπιταλισμού, να ονειρευόμαστε και να οικοδομούμε ένα μέλλον διαφορετικό, όπου ο συλλογικός τρόπος ζωής θα βρίσκεται στο προσκήνιο με τα μέσα παραγωγής στα χέρια του κόσμου της εργασίας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και για όλα εκείνα που για εμάς συνιστούν τον ''πλούσιο άνθρωπο''.

Αυτός όμως ο αγώνας δε μπορεί να συνεχιστεί σε συμπόρευση με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καθώς το κόμμα και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν μία διαφορετική πορεία με μνημονιακό περιεχόμενο και κατεύθυνση την υπεράσπιση της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας και των στενών συμφερόντων τους.
Ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες με τους οποίους δώσαμε από κοινού τα προηγούμενα χρόνια τον αγώνα και ακουστήκαμε σαν μια φωνή στις γειτονίες και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας, με μοναδικό γνώμονα το κοινό μας όραμα για την αριστερά της ελπίδας και της ανατροπής, για μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα, δίνοντας το δικό μας μήνυμα στα χρόνια της κρίσης και της σκληρής λιτότητας.
Από τη νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων αποχωρούν τα παρακάτω μέλη:
1 ΝΙΚΟΣ ΦΡΥΔΑΣ
2 ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
3 ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
5 ΝΤΟΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΒΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7 ΓΑΤΣΙΟΥ ΔΑΝΑΗ
8 ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
9 ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
10 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
11 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12 ΚΑΤΣΑΚΙΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13 ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

14 ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15 ΑΛΙΚΗ ΚΑΠΕΛΑ
16 ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ
17 ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
18 ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο μόχθος και οι αγώνες της γενιάς μας δεν πρόκειται να πάνε χαμένοι. Η πάλη για την ηγεμονία συνεχίζεται...

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων