Επίσκεψη της β΄ γυμνασίου στο Κουρσούμ Τζαμί στην έκθεση Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - συλλογή Φ. Ανωγειανάκη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ γυμνασίου με υπεύθυνο τον καθηγητή Μουσικής κ. Νίκο Παπαϊωάννου και συνοδό καθηγητή τον κ. Κώστα Κωνσταντίνο επισκέφθηκαν την έκθεση Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - συλλογή Φ. Ανωγειανάκη που λαμβάνει χώρα στο Κουρσούμ Τζαμί. 

Αρχικά, μέσα από έναν πίνακα αφής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα μουσικά όργανα που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Κατόπιν, είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα που περιλαμβάνουν όργανα από τις τέσσερις βασικές κατηγορίες των μουσικών οργάνων, με κριτήριο το υλικό από το οποίο παράγεται ο ήχος: τα μεμβρανόφωνα, τα αερόφωνα, τα χορδόφωνα και τα ιδιόφωνα. Τέλος, με τη συνοδεία της κιθάρας από τον κ. Παπαϊωάννου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν ένα γνωστό παραδοσιακό τραγούδι, το "Τζιβαέρι". 

Στα πλαίσια αυτής της δράσης αυτής, σε συνδυασμό με το μάθημα της Μουσικής, αποκόμισαν βιωματικές εμπειρίες για τα λαϊκά μουσικά όργανα που διατρέχουν τον χώρο και τον χρόνο και συνδέονται με μύθους και τελετές, χρήσεις και τεχνικές, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα σύμβολα, την αισθητική και την εφευρετικότητα των λαϊκών κατασκευαστών και μουσικών.