«Τα ποτάμια του Δήμου Τρικκαίων και τα μάτια μας», ήταν το γενικό συμπέρασμα από τη σημερινή επίσκεψη μαθητών της β΄ τάξης του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, στον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος. Οι μαθητές μετέχουν σε πρόγραμμα για τον Πηνειό και, με την ευκαιρία αυτή,  ζήτησαν από τον κ. Γιάννη Κωτούλα ενημέρωση, σχετικά με τα όσα έχει κάνει ή προγραμματίζει ή δεν έχει ακόμη υλοποιήσει, σε θέματα προστασίας των ποταμών.
Η συζήτηση στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) ήταν ουσιαστική, καθώς αναπτύχθηκαν αρκετά ζητήματα (βιολογικός καθαρισμός, καθαριότητα, περιβαλλοντική συνείδηση, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων από τον Δήμο κ.α.).
Στη συνέχεια, όμως, η δράση ήταν πιο ενδιαφέρουσα και άκρως χρήσιμη. Οι μαθητές μετέβησαν με τον αντιδήμαρχο, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες τους κ. Ιωάννα Στραπάτσα (μαθηματικός) και Αγάπη Τσιντζιλώνη (χημικός), στις όχθες του Ληθαίου. Εκεί, είδαν στην πράξη τι σημαίνει καθαριότητα των όχθεων και πόσα, τελικά, απορρίμματα αφήνουμε ή πετάμε. Οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν δράση και καθάρισαν ενδεικτικά τις όχθες στο ύψος της κεντρικής γέφυρας. Στη συνέχεια περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού μέχρι το θεατράκι πίσω από το υπό κατασκευή Μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί συζήτησαν για τον καθαρισμό του ποταμού και τις πρωτοβουλίες του Δήμου, που ήδη έχουν ξεκινήσει, με την «αποκάλυψη» του Ληθαίου μέχρι την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων και τις επερχόμενες δράσις προς τις Καρυές.