Tην συμφωνία τους με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό εξέφρασαν χθες μέσω συνέντευξης τύπου οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές των Τρικάλων. Τόσο η κ. Παναγιώτα Δριτσέλη όσο και οι κ.κ. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης συμφώνησαν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μία κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά το ασφαλιστικό, καταθέτοντας ένα νομοσχέδιο με γνώμονα την βιωσιμότητα των ταμείων και την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Οι τρεις βουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης των Τρικάλων, επιδιώκοντας να έχει και τη μορφή του απολογισμού του κυβερνητικού έργου και σε τοπικό επίπεδο.
Αναφέρθηκαν κυρίως σε έργα, όπως για παράδειγμα στον Ε-65, ενώ εκτενή αναφορά έκαναν και στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα, κυρίως σε ό,τι αφορά τους νέους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Επανέλαβαν τα περί της αναγκαστικής συμφωνίας με τους θεσμούς, η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την κοινωνία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, που θα ανακουφίσει τα ασθενέστερα στρώματα.
Ειδική αναφορά, πέραν του αγροτικού, έγινε και στον τομέα της υγείας, οπότε αναγγέλθηκαν οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δομές υγείας, κυρίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων. Επίσης, οι τρεις Τρικαλινοί βουλευτές αναφέρθηκαν στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που θα αξιοποιηθούν τόσο για την υγεία όσο και για την αγροτική ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επέκριναν την αξιωματική αντιπολίτευση, για τα προβλήματα του ασφαλιστικού και για τη στάση της στο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Τέλος, έκαναν αναφορά σε μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, τα οποία έχουν «ταξικό πρόσημο», όπως είπαν, με αιχμή το «παράλληλο πρόγραμμα».
ert.gr