Αγαστή, ουσιαστική και χρήσιμη η συνεργασία που εγκαινιάζουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με την επικείμενη υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας, οι δύο φορείς προωθούν σειρά ζητημάτων με μόνο στόχο, την ωφέλεια των πολιτών.  Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικη΄ς αρχής το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, σύσσωμες οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων. Κυρίαρχο ζήτημα, η υπογραφή του πρωτοκόλλου, που θα δημιουργήσει νέες εποικοδομητικές και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στον φορέα της Αυτοδιοίκησης και στον φορέα της Επιστήμης. Ήδη έχει γίνει προεργασία και το σχετικό κείμενο θα συμπληρωθεί, με βάση τα όσα προέκυψαν. Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γιώργος Πετράκος, ο αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας, καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης,  ο αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής κ. Βασίλειος Μπουρδάκης, ο αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αν. καθηγητής κ. Αθανάσιος Σφουγγάρης και ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Γιάννης Κουτεντάκης, συνομίλησαν επί μακρόν με τον κ. Παπαστεργίου.
Τα ζητήματα που τέθηκαν επί της ουσίας, ήταν – ως πρώτιστο και σημαντικότερο – ο Ασκληπιός, τα βότανα και τα φυτά που χρησιμοποιούσε προς ίαση και το γενικότερο σχέδιο του Δήμου για την αξιοποίηση της αρχαίας αυτής παράδοσης. Ήδη, ως γνωστόν, ο Δήμος Τρικκαίων έχει εντάξει στο πρόγραμμα Λίντερ, την αναμόρφωση του τέως Δημαρχείου Κόζιακα, ενώ προωθούνται άμεσα κι άλλες, σχετικές με το πρόγραμμα, δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο φορείς θα αναπτύξουν συνεργασία, με επιπρόσθετους στόχους, την πολιτιστική και την  τουριστική αξιοποίηση των βοτάνων, της περιοχής και του πρωτογενούς τομέα, ειδικά για νέους αγρότες.


Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση, ήταν τα ζητήματα της χωροταξίας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει Δήμος Τρικκαίων.
Επίσης, παρόντος του κ. Κουτεντάκη, τέθηκαν θέματα αμοιβαίου αθλητικού ενδιαφέροντος, ως προς τις δράσεις της ΣΕΦΑΑ και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός από το γνωστό ζήτημα του ποδηλατοδρομίου, συζητήθηκε εκτενώς το μέλλον και ο τρόπος ολοκλήρωσης του υπό κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Ο χρόνος υπογραφής του πρωτοκόλλου και η επισημοποίηση της συνεργασίας, θα εξαρτηθεί από τον χρόνο ολοκλήρωσης πρόσθετων σημείων, στα οποία θα εστιαστεί και για τα οποία θα αναπτυχθεί πλαίσιο επικοινωνίας και δράσης.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Κωτούλας και ο εντεταλμένος σύμβουλος επί θεμάτων αθλητισμού, κ. Ακης Αναστασίου. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο.  Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανοίγουν νέους ορίζοντες, αφού συγκεκριμενοποιείται επί πραγματικού πεδίου δράσης, η γνώση και η επιστήμη, προς όφελος αποκλειστικά των τοπικών κοινωνιών, με βάση τις ανάγκες τους και τον σχεδιασμό τους.