Την έλευσή του στα Τρίκαλα και στον νομό Τρικάλων, το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξετάσει συγκεκριμένα ζητήματα ανακοίνωσε στον δήμαρχο Τρικκαίων, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης αναμένεται να ασχοληθεί με το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, αλλά και με πολύ συγκεκριμένα ζητήματα.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Απριλίου τον κ. Τσιρώνη, θέτοντάς του σειρά ζητημάτων, τα οποία θα συζητηθούν εκτενέστερα κατά την επίσκεψή του στον Δήμο μας. Εκτός από το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, για το οποίο ο κ. Παπαστεργίου εξέθεσε τις απόψεις του, με την ιδιότητα του μέλους της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο, συζητήθηκαν – εκτός από την έναρξη του «Εξοικονομώ» για δημοτικά κτήρια - τα εξής θέματα:
- Πολιτικές για το ποδήλατο. Με βάση τις επιτυχείς εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και – κυρίως - και τη συνεχή, ουσιαστική, καθημερινή ποδηλατική σχέση των τρικαλινών με τον ηπιότερο αυτό τρόπο μετακίνησης, ζητήθηκε  η ενεργοποίηση πολιτικών. Συγκεκριμένα ζητήθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων να αποτελεί πρώτη επιλογή, μόλις ενεργοποιηθούν δράσεις, όχι απλώς για την ενίσχυση της κίνησης του ποδηλάτου, αλλά και για την υλοποίηση σχετικών και απαραίτητων έργων υποδομής (π.χ. ποδηλατόδρομοι).
-  «Ασκληπιός» και Ιατρικός Τουρισμός. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ενημέρωσε τον κ. Τσιρώνη για το πρόγραμμα δημιουργίας ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού Ασκληπιείου στον Δήμο, στο Πρίνος. Αναφέρθηκε στη συμπερίληψη του Δήμου στο πανελλήνιο δίκτυο για τα Ασκληπιεία, στο οποίο τον ενέταξε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ, μαζί με τους Δήμους αρχαίας Επιδαύρου και Κω.  Παρουσίασε, επίσης, ολόκληρο τον επισταμένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την υλοποίηση εκπαιδευτικής, ιατρικής και τουριστικής πολιτικής με αφορμή τις γνώσεις για την αρχαία ιατρική, που συνδυάζονται με τη στρατηγική επιλογή ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κόμβου γνώσης, συνεδριακών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τουριστικών δυνατοτήτων. Ο σχεδιασμός αυτός έχει ήδη προχωρήσει και, με δεδομένη την ένταξη στο συγκεκριμένο δίκτυο, ο υπουργός θα εξετάσει το όλο πλέγμα που προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων.
- Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Ο κ. Παπαστεργίου κάλεσε τον υπουργό να παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης παγκοσμίως διαδρομής από λεωφορείο Χωρίς Οδηγό σε αστικό ιστό. Η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
- ΖΟΕ. Με βάση τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου στον Δήμο Τρικκαίων και στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και τις αλλαγές χρήσεων, εμφανίζονται δυσλειτουργίες. Αυτές συνίστανται κυρίως στη μη αποδοχή των απόψεων του Δήμου από τις υπηρεσίες, χωρίς, όμως, να λαμβάνεται υπ’ όψιν η πραγματικότητα. Ο κ. Παπαστεργίου επέμεινε ότι αυτές οι αρνήσεις, δεν προωθούν λύσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική και δεν βελτιώνουν την προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης.