Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, η οποία έφερε ως αποτέλεσμα το "λουκέτο" στην παιδιατρική κλινική, δίνει η Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου. 

Στη δήλωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και άλλες κλινικές του. 

Ακόμα, ζητούν την ανάληψη ευθυνών για την επικρατούσα κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών του νοσοκομείου Τρικάλων:

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στην υπόλοιπη Θεσσαλία επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνεχείς προειδοποιήσεις και καταγγελίες μας.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

1. H από εξαμήνου οριακή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής Καρδίτσας ( ανά μήνα «κλείνει »για 10 ημέρες , και οι μικροί ασθενείς έρχονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων ),παρέσυρε σε κρίση και την δική μας Παιδιατρική Κλινική. Από 22/2 αναστέλλεται-ελπίζουμε προσωρινά -η λειτουργία της, λόγω του υπέρμετρου όγκου περιστατικών ,και του εξοντωτικού εφημεριακού έργου. Πρόσφατα έχει αναστείλει την λειτουργία της και η Μονάδα Αυξημένης φροντίδας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

2. Από 20/2 η Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛάρισας δεν δέχεται ασθενείς από δευτεροβάθμια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα βαρύτατα περιστατικά ( κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αυτόματες αιμορραγίες) να διακομίζονται στην Θεσσαλονίκη

3. Στο ΓΝ Τρικάλων οι κλινικές : Ουρολογική ,Οφθαλμολογική ,Ωτορινολαρυγγολογική εφημερεύουν λίγες ημέρες τον μήνα γιατί έχουν μείνει με ένα μόνο γιατρό. Η Γυναικολογική Κλινική με πολύ αυξημένο έργο έχει  2 γιατρούς ,στην Β΄ Παθολογική Κλινική έχουν μείνει τρεις παθολόγοι και στην Καρδιολογική υπηρετούν (μετά και την έναρξη λειτουργίας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου τέσσερις καρδιολόγοι)

Το προηγούμενο διάστημα ζητήθηκαν από την διοίκηση επικουρικοί ιατροί αλλά εγκρίθηκαν 2 μόνο θέσεις επεμβατικών καρδιολόγων ,οι οποίες σημειωτέον έμειναν ακάλυπτες. Πως πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις , ποιοί θα απολογηθούν για όλα αυτά που συμβαίνουν;

Παρά το δεδομένο της διάλυσης της υγείας που έχει παραλάβει η νέα κυβέρνηση ζητάμε: την άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών τριετούς θητείας και την λήψη αποφάσεων για την στήριξη της νοσοκομειακής περίθαλψης της Δυτικής Θεσσαλίας.