Μπορεί να εγκατέλειψε οριστικά (καθώς φαίνεται) την ενεργό πολιτική ζώντας πια μόνιμα στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περνούν απαρατήρητες. 

Έτσι ο Τρικαλινός Ηλίας Μόσιαλος, πρώην Εκπρόσωπος Τύπου και Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξαπολύει "αιχμές" για ορισμένες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία στο στόχαστρό του βρέθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην επανεγγραφή των 152.000 "αιώνιων" φοιτητών που διέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, για τις επανεγγραφές αυτές ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα επιδιωχθεί προσωπική συνέντευξη με κάθε έναν από τους φοιτητές αυτούς, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λόγοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν πτυχίο τα τελευταία 10 χρόνια. 

Ο Ηλίας Μόσιαλος, που έχει γνώση του αντικειμένου ως επί σειρά ετών καθηγητής στο London School of Economics, απάντησε σκωπτικά στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας "καινοτομία" την απόφαση, αφού "152.819 προσωπικές συνεντεύξεις - φοιτητών δεν έχουν δώσει σημεία ζωής την τελευταία διετία - θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ".

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου: