Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 5 έως 7 το απόγευμα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στο Βαρούσι Τρικάλων  πάνω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Το θέμα του σεμιναρίου με τον καθηγητή μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόριο Στάθη είναι :«ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ».

Ο Γρηγόριος Στάθης ως άριστος γνώστης του Ελληνικού Μουσικού Πολιτισμού έχει εκπονήσει πάνω από πεντακόσια δημοσιεύματα έως τώρα, ως αυτοτελή βιβλία, άρθρα, μελέτες, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και ομιλίες-διαλέξεις δημοσιευμένα σε συλλογικούς τόμους, δηλαδή Επιστημονικά Περιοδικά, Πρακτικά Συνεδρίων, αφιερώματα, Άλμπουμ Βυζαντινής Μουσικής στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.  

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τον ογκώδη και μνημειώδη επτάτομο Κατάλογο:«Τα χειρόγραφα της Βυζαντινής Μουσικής- Άγιον Όρος».

Η πανεπιστημιακή του μόρφωση είναι τριπλή. Σπούδασε στην Αθήνα, Ρώμη, Κοπεγχάγη και Οξφόρδη, Θεολογία, Βυζαντινή Φιλολογία και Μουσική – Μουσικολογία.

Από το 1999 είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι φιλόμουσοι Τρικαλινοί θα έχουν την ευκαιρία στο σεμινάριο να λύσουν όποια απορία έχουν πάνω σε θέματα της Ελληνικής Μουσικής από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα. (Είσοδος ελεύθερη).