Mέσα στους άλλους λογαριασμούς των ημερών αρκετοί τρικαλινοί καλούνται να πληρώσουν έναν ακόμα! Η δημοτική αρχή, μέσω της αρμόδια οικονομικής υπηρεσίας, έχει ξεκινήσει την αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει οφειλές παρελθόντων ετών. Κάνει λόγο μάλιστα για «μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, απολύτως επιβεβλημένα», τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης. Σε μια περίοδο όμως που πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Στη σχετική ανακοίνωση από πλευράς δήμου αναφέροντα τα εξής: «Ισότητα και ισονομία απέναντι σε όσους είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και οικονομική εξυγίανση, συνεπάγονται οι τελευταίες κινήσεις του Δήμου Τρικκαίων. Η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία αποστέλλει σε πολίτες, ειδοποιητήρια για εκπλήρωση υποχρεώσεων που προέρχονται από οφειλές παρελθόντων ετών. Πρόκειται για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, απολύτως επιβεβλημένα, από δύο κατευθύνσεις:
- τα αυστηρώς οριζόμενα από τους νόμους
- τις υποδείξεις της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (ΓΛΚ), μετά τον έλεγχο που διενέργησαν οι αρμόδιοι ελεγκτές στον Δήμο Τρικκαίων, τον περασμένο Απρίλιο.
Βάσει των παραπάνω, θα πρέπει να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις πολιτών προς τον Δήμο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι οφειλές αυτές θα παραγράφονταν, κάτι που θα είχε εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον Δήμο και, κατ’ επέκταση, για την καθημερινότητα των πολιτών. Διότι τα χρήματα αυτά συμβάλλουν στην αλλαγή της εικόνας του Δήμου και, κυρίως, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο ισονομίας, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση αρκετοί συμπολίτες συγκέντρωσαν  – και απέδωσαν στον Δήμο - χρήματα που όφειλαν. Επίσης, είναι δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών έχει ήδη κάνει χρήση ευεργετικών μέτρων και κατέβαλε χρήματα που όφειλε, με τη διαδικασία των ρυθμίσεων και των δόσεων.
Είναι δεδομένο ότι για τον Δήμο, δεν είναι καθόλου ευχάριστη αυτή η διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων. Είναι, όμως, αναγκαία, προκειμένου να μπορέσει, με τη στήριξη όλων, να συνεχίσει δυναμικά την ουσιαστική προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και να μπορέσει να αντιστρέψει την άσχημη κατάσταση. Εξάλλου, μοναδικός γνώμονας είναι η βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».