Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων. Η ομάδα, που έχει συσταθεί με βάση τη συμμετοχή δημοτών, οι οποίοι ενστερνίζονται τις θέσεις της Χάρτας Εθελοντισμού που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και, ταυτοχρόνως, επιδιώκουν συμμετοχή σε διεργασίες για τον συμπολίτη, πραγματοποίησε τη συνάντηση με διπλό στόχο.
Ο ένας ήταν η γνωριμία των μελών, παρότι υπήρξε τμηματική έλευσή τους και, επομένως, παρουσία τους στην αίθουσα. Ο δεύτερος ήταν η ουσιαστική έναρξη λειτουργίας της Ομάδας. Οπως αναφέρεται από το γραφείο τύπου του δήμου "στη συνάντηση με ελεύθερα τα προς συζήτηση θέματα, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού, δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Λάππας, υπήρξε ανοιχτή και ευρεία συζήτηση.
Αναπτύχθηκαν σοβαρές και ουσιαστικές σκέψεις για τους στόχους, για τις παρεμβάσεις, τις δράσεις, τις προϋποθέσεις παρεμβάσεων που θα προωθεί και θα υλοποιεί η ομάδα. Υπήρξε διάλογος με επιχειρήματα, στοχοθεσία που συμπληρωνόταν από τα μέλη, αναφορές σε παραδείγματα, υποβολή προτάσεων. Επρόκειτο, επομένως, για μια εξαίρετη προσπάθεια, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποστείλει σε όλα τα νυν μέλη της ομάδας ο εκ των υπευθύνων, κ. Π. Σακελλαρίου.
Ταυτοχρόνως, όμως, σε αυτή τη σύσκεψη – που θα επαναληφθεί άμεσα – τέθηκαν και ζητήματα οργάνωσης. Είναι, επομένως, σαφές, ότι η συγκεκριμένη Ομάδα, που δεν λειτουργεί κατά τα πρότυπα Συλλόγων ή «στενών» κατά το νόημα και την οργάνωση διοικητικών δομών, είναι μια ανοιχτή προς όλους τους τρικαλινούς συνένωση εθελοντικών σκέψεων. Σκέψεων, που ήδη συμπυκνώνονται σε σχέδιο και, στη συνέχεια, σε δράση.
Για όποιον/α θέλει περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να εγγραφεί, μπορεί να ανατρέχει στο ιστολόγιο της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση http://ethelontes.trikalacity.gr."