Το ένα από τα δύο βασικά βήματα για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών στον Δήμο Τρικκαίων, ολοκληρώνει η αρμόδια αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος. Με τη έγκριση κονδυλίου 8.000 ευρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, η σχετική διαδικασία προχωρά με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου μέχρι στιγμής, το ειδικό συνεργείο του Δήμου έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση ή επιδιόρθωση ζημιών σε διάφορα όργανα που βρίσκονται σε παιδικές χαρές της πόλης των Τρικάλων. Μέχρι το τέλος του μήνα, η ίδια διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και για τα χωριά του Δήμου. Έτσι, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει την πιστοποίηση των οργάνων των παιδικών χαρών. Δηλαδή, σε 60 σημεία σε όλον τον Δήμο, θα υπάρξει ο κατάλληλος έλεγχος και επανέλεγχος για την τήρηση των νόμιμων προδιαγραφών ως προς την ποιότητα, τη χωροθέτηση και την ασφάλεια όλων των οργάνων και παιχνιδιών που βρίσκονται σε παιδιές χαρές σε όλον τον Δήμο.

Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος λειτουργεί με βάση τη χαρά των παιδιών, αλλά σε αντιδιαστολή με τις κατασκευές που δεν τηρούν προδιαγραφές ή που δεν εξυπηρετούν κανέναν.
Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί αυτό το πρώτο στάδιο, θα αρχίσει η διαδικασία για την πλήρη πιστοποίηση των παιδικών χαρών, με βάση, πλέον, τις ισχύουσες αυστηρές προδιαγραφές και για τον περιβάλλοντα χώρο, τον φωτισμό, τις πινακίδες κ.α.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας τόνιζε σε δηλώσεις του ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται «ακριβώς για να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τις παιδικές χαρές και, έτσι, να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες».