Την ουσιαστική συνδρομή σε ζητήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων προώθησε ο Δήμος Τρικκαίων, με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Δηλαδή, για τον εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας τρικαλινό, ο οποίος θα είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος όσων προσφεύγουν με στοιχεία για θέματα που τους απασχολούν. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τη μία πλευρά της ενίσχυσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Η δεύτερη, είναι η οργάνωση και υλοποίηση των δομών που με ηλεκτρονικό και άλλους τρόπους, θα συνδράμουν στην ουσιαστική απάντηση σε ερωτήματα – παράπονα των πολιτών.
Με την εκλογή του Συμπαραστάτη, πλέον ο Δήμος Τρικκαίων εντάσσεται στους ΟΤΑ που επιθυμούν να είναι οι ίδιοι αρωγοί των δημοτών τους. Αυτή τη φορά, με την ύπαρξη ενός ανθρώπου, ο οποίος, υποστηριζόμενος διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου,  «δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους».
Ως προς τα της εκλογής, σημειώνεται ότι:

- Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου από τις 11 Φεβρουαρίου 2015, με βιογραφικό σημείωμα, για διευκόλυνση της διαδικασίας, έως 24/02/2015 στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Ο Συμπαραστάτης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πληροφορίες θα παρέχονται από την αρμόδια υπάλληλο Φωτεινή Καλογρηά, στο Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου του τμήματος Διοικητικής Μέριμνας της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr, στην ενότητα «Ανακοινώσεις».