Την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων και ένα από τα θέματα που θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Σώμα είναι σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, για το σχολικό έτος 2016-2017.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Τρικάλων δεν προτείνεται καμία σχολική μεταβολή των σχολικών μονάδων της, ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Τρικάλων προτείνει την προαγωγή του 9ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων , από 10/θ σε 12/θ, του 18ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων, από 6/θ σε 8/θ, το 22ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων από 4/θ σε 6/θ, το 30ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων από 10/θ σε 12/θ και του 35ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων από 8/θ σε 10/θ.
Προτείνεται επίσης ο υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου Διαλεκτού 4/θ σε 3/θ και η κατάργηση του νηπιαγωγείου Αγίας Κυριακής.
Στην ίδια συνεδρίαση ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, στην Πολιτική Προστασία, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.