Πιο αυστηρούς περιορισμούς θέτει στους επαγγελματίες της πόλης η νέα κανονιστική διάταξη για τους κοινόχρηστους χώρους που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται σε αυτή επιδιώκεται να απελευθερωθεί περισσότερος κοινόχρηστος χώρος για τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» στους επαγγελματίες. Όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή η νέα αυτή κανονιστική αποτελεί προϊόν μελέτης της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά αποβλέπει στον Δήμο των επόμενων ετών, προκειμένου το νέο πλαίσιο να αφορά, τόσο τους καταστηματάρχες, όσο και, κυρίως, τους πεζούς.
Ταυτοχρόνως διαμορφώνονται οι όροι για τους ποδηλάτες, τους οδηγούς, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τους πεζοδρόμους.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή όλων των τρικαλινών σε αυτή τη διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε από χθες και θα λήξει το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου.
Η διαβούλευση αυτή περιλαμβάνει την ελεύθερη κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων, σκέψεων, ιδεών και παρατηρήσεων επί της πρότασης του Δήμου. Η εν λόγω κανονιστική  έχει παρουσιαστεί ήδη στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ την Παρασκευή απεστάλη και στους επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, για την ομοίως κατάθεση προτάσεων.
Κάθε τρικαλινός θα μπορεί να βρίσκει την πρόταση για τη νέα κανονιστική διάταξη στην ιστοσελίδα του Δήμου
www.trikalacity.gr ,  όπου σε ειδικό χώρο θα βρίσκεται το κείμενο με τη μορφή Word. Στη συνέχεια, σε ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο protaseis@trikalacity.gr ο καθένας θα μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του για την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Τρικκαίων και στην πόλη των Τρικάλων.