Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι τρικαλινοί αγρότες όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη». Ειδικότερα οργανώνεται παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη (11 π,μ. στην κεντρική πλατεία) με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. «Να δώσουμε απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας ξεπαστρεύει» τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας.
Μεταξύ άλλων οι αγρότες διεκδικούν:
•  Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
•  Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
•  Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
•  Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου.
•  Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.