Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης 2620/15-5-2015, με την οποία η Παναγιώτα Δριτσέλη και 8 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν το πρόβλημα της αδυναμίας συνταξιοδότησης όσων χρωστούν πάνω από ένα ποσό στα ασφαλιστικά ταμεία, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δεσμεύτηκε για την άμεση κατάθεση ρύθμισης που θα επιλύει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται με στην υπ. αριθμ. Φ80000/22532/524 απάντηση του Αν. Υπουργού «αιτήματα που αφορούν στην αύξηση του ανώτατου ορίου οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη ή την αύξηση των μηνιαίων δόσεων της παρακράτησης, ώστε να είναι δυνατή η λήψη της σύνταξης, εξετάζονται από το Υπουργείο και πρόκειται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο άμεσα σχέδιο σχετικής διάταξης».

Με τον τρόπο αυτόν θα είναι δυνατή η απόδοση της σύνταξης σε όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές μέχρι ενός ουσιαστικού ποσού, σαφώς μεγαλύτερου από τα σημερινά όρια. Σε αυτή την λογική δεν θα αποκλείονται από την συνταξιοδότηση οι συμπολίτες μας οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους οφειλές λόγω της συγκυρίας και τίθενται έτσι εκτός συνταξιοδοτικού πλαισίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δίπλα στους πολίτες και θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για κοινωνική δικαιοσύνη και για ανακούφιση των αδικιών που προξένησε η οικονομική κρίση.