Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Ταφύλλη και του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου κ. Ιωάννη Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου» στα Τρίκαλα, η τελετή ορκωμοσίας των 174 πρωτοετών σπουδαστών Τάξεως 2018.
Ο διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος κ. Γ. Λιάκος απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές τόνισε ότι «σας περιμένει μακρύς και δύσκολος δρόμος με σπουδές τριών ετών, μέσα σ’ ένα συνειδητά πειθαρχημένο περιβάλλον, για την απόκτηση ακαδημαϊκών και στρατιωτικών γνώσεων, στρατιωτικής αγωγής και καλλιέργειας των Στρατιωτικών Αρετών, ώστε να γίνεται ικανοί μικροί ηγήτορες.
Πρέπει να επιδείξετε ωριμότητα, επιμονή και υπομονή στην εκπλήρωση των στόχων σας. Στην πορεία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε δυνατότητες και όρια που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει.
Σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι δίπλα σας, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Σχολής, οι καθηγητές σας, οι εκπαιδευτές σας και οι δευτεροετείς Σπουδαστές, οι οποίοι και αποτελούν για εσάς το παράδειγμα προς μίμηση.
Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη βοήθεια του Θεού και την δική σας προσπάθεια και επιμέλεια, θα ανταποκριθείτε πλήρως».
Στην τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της πόλης των Τρικάλων καθώς και οι οικογένειες των ορκισθέντων Σπουδαστών.