Όπως κάθε Σεπτέμβρη  τα προηγούμενα 40 χρόνια, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», κορυφώνονται στην πόλη των Τρικάλων. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι πολιτικό -πολιτιστικό γεγονός ριζωμένο στη συνείδηση των νέων και εργαζομένων της πόλης, και θα λάβει χώρα στις 6 του Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο του Μύλου του Ματσόπουλου.

Με αφορμή το 41ο Φεστιβάλ αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν χθες το μεσημέρι κοινή συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι το κόμμα πρέπει να βγει ενισχυμένο στις επικείμενες εκλογές. Η κεντρική ομιλία θα γίνει, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του φεστιβάλ από τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Φεστιβάλ -όπως κάθε χρόνο- θα έχει πολιτιστικό πρόγραμμα βασισμένο στην ερασιτεχνική δημιουργία, χώρους προβολής των θέσεων του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20.00 Συναυλία με το Μαθητικό Συγκρότημα Blue Moon

21.15  Προεκλογική πολιτική ομιλία με τον Aχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

22.00 Λαϊκό – Ρεμπέτικο &Δημοτικό  Γλέντι με τους : Ευθύμη Γρηγορίου στο μπουζούκι , Γιάννη Πέτρου στο μπουζούκι, Κώστα Χριστόπουλο στην κιθάρα, Κάλυ στο Τραγούδι, Νίκο Τσιμπίδα στο Κλαρίνο,

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος , βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, καθώς και η παραδοσιακή ταβέρνα.