Ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία  το περασμένο Σάββατο, οι Γ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων υπό την αιγίδα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και το Σάββατο οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι φέτος στην τρίτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια, 7 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο, 4 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Βαλτινού, Πύλης, Οιχαλίας και Φαρκαδόνας,  το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, καθώς και το ΙΓΕΛ «Αθηνά».

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Οι νικητές των Γ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.

Αυθόρμητος Λόγος:

1η: Καφαντάρη – Γιαννακου Φανή, Β’ τάξη, 8ο ΓΕΛ

2η: Ρήγας Νικόλαος, Γ΄ τάξη, 6ο ΓΕΛ

3η: Σακελλαρίου Αννα-Μαρία, Β’ τάξη, ΓΕΛ Οιχαλίας

Προτρεπτικός Λόγος:

1η : Μπαντή Κωνσταντινιά, Γ΄ τάξη, 8ο ΓΕΛ

2η : Μηλιώτη Αγγελική, Β’ τάξη, ΓΕΛ Πύλης

3η : Κωνσταντίνου Ειρηναίος, Γ΄ τάξη, 8ο ΓΕΛ

Καλύτεροι Ομιλητές:

1η : Αγγελάκης Χρήστος, Α’ τάξη, 1ο ΓΕΛ

2η : Σταυρέκα Βασιλική, Β’ τάξη, ΓΕΛ Βαλτινού

3η : Κολώνα Αφροδίτη, Β’ τάξη, Ι. ΓΕΛ. «Αθηνά»

Διττοί Λόγοι:

1η : Ευαγγελίδης Μιχαήλ, Β’ τάξη, 3ο ΓΕΛ, Αργυρίου Χρυσοβαλάντης, Γ΄ τάξη, ΓΕΛ Βαλτινού, Πέττας Κωνσταντίνος, Α’ τάξη, Ι. ΓΕΛ «Αθηνά»

2η : Σταυρέκα Βασιλική, Β’ τάξη, ΓΕΛ Βαλτινού, Παπαλεξανδρή Στυλιανή, Α’ τάξη, 1ο ΓΕΛ, Σπυρόπουλος Χρυσόστομος, Β’ τάξη, ΓΕΛ Βαλτινού.