Ζητήματα καλύτερης συνεργασίας και βελτίωσης της επίλυσης όσων ζητημάτων ανακύπτουν, συζήτησαν σήμερα με την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Δήμαρχοι της Θεσσαλίας.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γ. Κωτσό, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Καρδίτσας, Ελασσόνας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Τεμπών, επισκέφτηκαν την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. 
Ελένη Μετσοβίτου - Φλουρή.
Στη συνάντηση τέθηκε από την πλευρά των Δημάρχων, το ζήτημα της βελτίωσης της συνεργασίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Κυρίως, συζητήθηκε η ανάγκη, να υπάρξει τάχιστη επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν, πριν κάποια υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο και, πιθανώς, καθυστερήσει η έκδοση οποιασδήποτε απόφασης. Επίσης, οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας στο θέμα των ανωνύμων καταγγελιών, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα των καταδικαστικών αποφάσεων. Για τον λόγο αυτό, επισημάνθηκε το πολύπλοκο και πολυεπίπεδο πλέγμα σχέσεων που διέπει τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών, σε συνάρτηση με την καθημερινότητα των πολιτών και την επίλυση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, στο καυτό - για όλη τη Θεσσαλία – ζήτημα των αδέσποτων, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι, εάν ακολουθηθεί το γράμμα του νόμου, ολόκληρη η Περιφέρεια θα «πλημμυρίσει» σε μία ημέρα από αδέσποτα. 
Παρόμοιες συναντήσεις με τους προϊσταμένους λειτουργούς της Δικαιοσύνης θα γίνουν και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.