Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης) σε σχέση με το θέμα της επερχόμενης λήξης των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών για τους δικαιούχους κοινοτικών οικοπέδων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν την ανάγκη παράτασης καθώς πάρα πολλοί δικαιούχοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ανέγερσης λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Τα οικόπεδα αυτά δόθηκαν σε χαμηλή τιμή ως βοήθεια κυρίως σε φτωχές αγροτικές οικογένειες οι οποίες σήμερα κινδυνεύουν να απολέσουν τα δικαιώματα τους, εάν δεν έχουν χρήματα να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα αφορά εκατοντάδες οικογένειες στο Νομό Τρικάλων. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να νομοθετήσει άμεσα ώστε να παραταθούν οι προθεσμίες του άρθρου 284 παράγραφος 3 του Νόμου 3852/2010, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες ανέγερσης των κατοικιών τους οι δικαιούχοι κοινοτικών οικοπέδων;