Πριν από λίγο χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στα Τρίκαλα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης. Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης είναι αυτός που επικράτησε κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκέντρωσε 48 ψήφους έναντι 28 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Κωνσταντίνου.

Στη διαδικασία του τριτοπροσώπου ο νέος Μητροπολίτηςέλαβε 49 ψήφους, έναντι 45 του Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Κωνσταντίνου και 6 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Καλογήρου. Η Μητρόπολη θα ονομάζει πλέον "Μητρόπολη Τρίκκης", καθώς απαλείφεται το Σταγών μετά και τη μονιμοποίηση της Μητρόπολης στην Καλαμπάκα. Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα γίνει την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αθηνών.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικό του Νομού Πρεβέζης.
Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσης.
Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου Τασιά στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999. Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη.
Διετέλεσε γραματεύς και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος» καθώς και ιερατικώς προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.
Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Έλαβε μέρος σε θεολογικά συνέδρια και συνέγραψε θεολογικά και εκκλησιαστικά άρθρα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης στην Αθήνα.