Δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος Μεσοχώρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο νομό μας περισσότερο θόλωσε παρά ξεδιάλυνε την κατάσταση. Όπως ανέφερε «υπάρχουν κάποιες υποδομές που έχουν κατασκευαστεί και είμαστε στη φάση της διερεύνησης, μέσω μιας σοβαρής μελέτης…». Για να αναρωτηθεί στη συνέχεια «θα γκρεμιστούν, δεν θα γκρεμιστούν… αλλά κάτι πρέπει να γίνουν;…», προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουνε τι θα γίνουν αυτά τα έργα που έχουν προχωρήσει». Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου έχει περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Πύλης και το περιφερειακό συμβούλιο και απομένει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργείου για την ολοκλήρωση.
Μιλώντας συνολικά για την εκτροπή του Αχελώου, πρόσθεσε, ότι "είμαστε εξόχως επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι δεν είναι μια λύση αλλά μία ομηρία για τον κάμπο σε νερό, που πιθανά αύριο να είναι πάρα πολύ ακριβό…", εκτιμώντας ότι «ο κάμπος μπορεί και πρέπει να γίνει αυτάρκης» τόσο υδατικά όσο και ενεργειακά.


Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα τόνισε ότι «ξέρουμε τα προβλήματα» και μίλησε για μέτρα στήριξης, ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας με την ολοκλήρωση του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 και την ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων βιοαερίου και βιομάζας
Ο υπουργός μετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, δημάρχων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων.
Στη συνέχεια μετέβη στην Καλαμπάκα όπου επισκέφθηκε την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρου και ενημερώθηκε για το διαφαινόμενο κλείσιμο της μονάδας λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο υπουργός πάντως υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι μια σημαντική επένδυση και πρέπει να στηριχθεί.