Ο πρώην Νομάρχης Τρικάλων κ. Νικόλαος Βατάλης στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σχετικά με την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση του κ. Βατάλη που έχει ως εξής: «Εκτιμώ, ότι είναι πεποίθηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, πως το παλαιό πολιτικό σύστημα, με τις εξαιρέσεις του, έχει απαξιωθεί, για τους γνωστούς λόγους, εξ αιτίας των οποίων φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών, που οι έλληνες ψηφοφόροι, με την σοφία που τους διακρίνει, έδειξαν με την αποχή τους αφ’ ενός και με την  επιλογή τους αφ’ ετέρου, την προαναφερόμενη απαξίωση.
Είναι επομένως επείγουσα και απαραίτητη ανάγκη να υπάρξει ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Η ανανέωση όμως, γίνεται από νέους σε ηλικία ανθρώπους με νέες, άφθαρτες και σύγχρονες ιδέες, που θα αφυπνίσουν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Σε αυτή την εσωκομματική αναμέτρηση υπάρχει ένας υποψήφιος ηλικίας 37 ετών, χωρίς να κουβαλάει αρνητικό παρελθόν, που επιδοκιμάστηκε στις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το συντριπτικό ποσοστό του 71% χωρίς κομματική υποστήριξη. Με το παραπάνω σκεπτικό και μετά από μεγάλη περίσκεψη, καταλήγω, με όποιες δυνάμεις διαθέτω, να υποστηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τους άλλους συνυποψήφιους.

Νικόλαος Βατάλης
πρώην Νομάρχης Τρικάλων»