Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου στην προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει στα μέλη του και κυρίως στους μαθητές του περιβαλλοντικό πολιτισμό και ευαισθησία προς τη φυσική ζωή προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία με την εκδρομή στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Συγκεκριμένα  οι μαθητές των χορευτικών και θεατρικών τμημάτων -  με έξοδα του πολιτιστικού συλλόγου Μεγαλοχωρίου -  μαζί με τους γονείς τους επισκέφτηκαν το καταφύγιο του λύκου στην Αγραπιδιά, όπου ενημερώθηκαν για τη συμπεριφορά του, τον τρόπο ζωής του, ενώ περιδιάβηκαν το τεράστιο πάρκο των εβδομήντα στεμμάτων, στο οποίο διαβιεί.
Στη  συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο ενημέρωσης, που στεγάζεται στη Νικείο Σχολή και συμμετείχαν διαδραστικά στην πληροφόρηση για τη δράση του Αρκτούρου όσον αφορά τη φύλαξη της άγριας φύσης. Τέλος απόλαυσαν ένα περίπατο ενάμιση χιλιομέτρου μέχρι το καταφύγιο της αρκούδας, όπου εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του άγριου τοπίου και την διακριτική παρέμβαση του ανθρώπου για τη διάσωση της αρκούδας και την ισορροπία της φύσης. Παρατήρησαν την καθημερινότητα του άγριου ζώου και πήραν μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τους υπεύθυνους και εθελοντές, που στηρίζουν την αξιέπαινη αυτή δράση της  οργάνωσης του Αρκτούρου.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τα παιδιά, τους γονείς, τους φίλους, που συμμετείχαν και το τουριστικό γραφείο kourentas tours για την άψογη συνεργασία.