Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής της Κάτω Διάβασης στη θέση Σαράγια κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων, όπως ενημερώθηκε ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης από την ΕΡΓΟΣΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

Με μεγάλη χαρά έλαβα μήνυμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βούρδα, που με ενημέρωνε ότι την Τρίτη 13 Οκτώβρη υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής της Κάτω Διάβασης στη θέση Σαράγια κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων. Η συμπληρωματική σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 600.000 €, ενώ το συνολικό έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων και κατασκευή Α.Σ.Ι.Δ στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα» ανέρχεται στο ποσό των 2.049.944,56 €. Αυτό το σημαντικό έργο θα εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση μικρών οχημάτων και πεζών, μεταξύ των δύο τμημάτων του οικισμού που βρίσκονται εκατέρωθεν της γραμμής.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι, ενώ αρχικά το έργο είχε μπλοκαριστεί για μεγάλο διάστημα, τους τελευταίους μήνες έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους φορείς και την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε το έργο να βρίσκεται προς ολοκλήρωση. Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ με διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου και η άμεση παράδοση στους πολίτες προβλέπεται να γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Είναι ύψιστης σημασίας, ακόμη και σε αυτή την πιεστική στιγμή για την ελληνική οικονομία, τέτοια χρηματοδοτούμενα έργα να ρυθμίζονται και να ολοκληρώνονται εντός χρονικών ορίων, στοχεύοντας στην ασφάλεια και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.