Στις κάλπες προσέρχονται αύριο τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη.
Μετά το…κάζο της προηγούμενης απόπειρας αυτή τη φορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο.  Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο, όμως δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.
Στα Τρίκαλα
Οι εγγεγραμμένοι για την ψηφοφορία θα ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν στο νομό Τρικάλων ως εξής:
Στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα με 6 κάλπες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων
Επίσης θα λειτουργήσουν άλλα 5 εκλογικά τμήματα, με μια κάλπη, στα ΚΕΠ Μεγ. Καλυβίων, Μεγαλοχωρίου, Παλαιοπύργου, Μικρού Κεφαλοβρύσου και Πρίνους
Στο Δήμο Καλαμπάκας θα στηθούν δύο κάλπες στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, μια κάλπη στο εξοχικό κέντρο «Μπέλλος» του πρώην δήμου Χασίων και μια κάλπη στο δημοτικό σχολείο της Χρυσομηλιάς.

Στο Δήμο Πύλης θα στηθούν από μια κάλπη στα ΚΕΠ Πύλης, Ελάτης, Λυγαριάς και Φήκης.
Στο Δήμο Φαρκαδόνας θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία στο ΚΕΠ Οιχαλίας και μια στη Φαρκαδόνα στο εξοχικό κέντρο Πέρκα.