Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη φάση της διαβούλευσης κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» για την Π.Ε. Τρικάλων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων του νομού και εκπρόσωπος της Π.Ε. Τρικάλων.

Το περιεχόμενο του δεύτερου σταδίου της διαβούλευσης περιλαμβάνει την προετοιμασία του νομού για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλογής των πράξεων και αναλυτικά:
- Την επιλογή του Φορέα Συντονιστή του έργου, που ορίστηκε ο Δήμος Τρικκαίων.
- Την υπογραφή ενός συμφωνητικού Κοινωνικής Σύμπραξης Φορέων το οποίο θα συζητηθεί – υπογραφεί την προσεχή Πέμπτη και στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι Κοινωνικοί εταίροι του νομού.
- Μια συνοπτική έκθεση αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, το επίπεδο και τις ανάγκες στελέχωσης των δομών, την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας, το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, την διάγνωση αναγκών και την καθολικότητα κάλυψης τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας