Να μπει τέλος στις θυσίες του λαού, την κρίση και το χρέος, κάλεσαν τους Τρικαλινούς τα μέλη της τοπικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Ομιλητής του συλλαλητηρίου, το οποίο έγινε με αφορμή της συζήτηση στη Βουλή του νέου πακέτου προαπαιτούμενων που περιλαμβάνει και το νέο μισθολόγιο στον Δημόσιο Τομέα, ήταν το μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. και εκλεγμένο μέλος στο Εργατικό Κέντρο Γιώργος Λιατίφης, χαρακτηρίζοντας το νέο μισθολόγιο “φτωχολόγιο”.
Αναφερόμενος στο νέο πακέτο προαπαιτούμενων, τόνισε πως “η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζει από 1/1/2016 το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, προχωρώντας σε περαιτέρω μείωση των μισθών”.
Αντέταξε, δε, “την οργάνωση του αγώνα, τη συμμαχία και την κοινή δράση με όλα τα λαϊκά στρώματα” για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Επέρριψε, δε, μεγάλες ευθύνες και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες -όπως ανέφερε- “αποπροσανατόλιζαν, καθησύχαζαν και απέκρυπταν από τους εργαζόμενους τα βάρβαρα μέτρα, ενώ εδώ και χρόνια είχαν ψηφιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας”. Αίτημα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πρόσθεσε, είναι -μεταξύ άλλων- η επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, η κατάργηση των Νόμων για το μισθολόγιο και την αξιολόγηση – πειθαρχικό, καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια για όλους, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για το κράτος και την εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους καθώς και σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με μόνιμους διορισμούς.
ert.gr