Πληθώρα Τρικαλινών πολιτών κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής στην τελευταία εκδήλωση των υποστηρικτών του "ΝΑΙ" ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η εκδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα και τελείωσε όταν ο ήλιος είχε δύσει και κατόπιν το πλήθος, που έφτανε μέχρι την Ασκληπιού για να ακούσει από κοντά τις ομιλίες, "έσπασε" γεμίζοντας τα καταστήματα του πεζόδρομου, ενώ η συζήτηση των υποστηρικτών του "ΝΑΙ" συνεχίστηκε στο κιόσκι τους απέναντι από το Barrouge.

Με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου να έχει τον πρώτο λόγο, οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, ψηφίζοντας "ΝΑΙ" αύριο. "Πρόκειται για ψεύτικα διλήμματα που διαιρούν τον κόσμο, δίχως να έρχονται να μας πουν τι σημαίνει για τη χώρα μας το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Μας λένε ότι είναι περισσότερο πατριώτες από εμάς και διάφορα τέτοια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώ, δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης και δεν θα τους περάσει. Τη Δευτέρα, με ένα μεγάλο «ναι» θα είμαστε και πάλι μαζί διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους, μέσα στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια", επισήμανε στο πλήθος ο δήμαρχος.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, μίλησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, εκφράζοντας την ανάγκη της τοπικής αγοράς για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς, ώστε η οικονομία να ξαναβρεί τη σταθερότητά της.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ήταν φανερά πιο "θερμός" στη διάρκεια της ομιλίας του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για το "πάγωμα" όλων των μεγάλων έργων στο Νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία, όπως ο Ε65. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και τώρα να αποσύρει το δημοψήφισμα.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και πολλοί εκπρόσωποι της ντόπιας πολιτικής σκηνής που τάσσονται υπέρ του "ΝΑΙ" αύριο, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και ο πατέρας του, Θεόδωρος, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, ο τελευταίος μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα Ντούβλη, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, οι δήμαρχοι Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας Χρήστος Σινάνης και Θανάσης Μεριβάκης, αλλά και οι τέως δήμαρχοι Τρικκαίων Κώστας Παπαστεργίου και Πύλης Μιχάλης Τσιούτσιας.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση: