Σε μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής, σε όσους κι όσες θυσιάστηκαν για πανανθρώπινα ιδανικά, κατά τη διάρκεια του ελληνοΐταλικού πολέμου, αλλά και, συνολικά, στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα. Οφείλουμε να μην λησμονούμε το σκοτεινό πρόσωπο και την απέραντη φρίκη του φασισμού(…)
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να στρατευθούμε σε έναν πολύπλευρο πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, σε κάθε μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των θιασωτών του με όσους κι όσες πάλεψαν για ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική προκοπή».
Από την πλευρά του το ΚΚΕ Τρικάλων τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι « «ο πόλεμος αποτελεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα», παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη και διδακτική. Ιδιαίτερα σήμερα, που πυκνώνουν οι εστίες πολέμων, με επίκεντρο την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των αγορών από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι επομένως υπαρκτός ο κίνδυνος αυτοί οι ανταγωνισμοί να οδηγήσουν σε ένα πιο γενικευμένο πόλεμο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ΚΚΕ είναι έτοιμο να ασκήσει τον αυτοτελή ιδεολογικοπολιτικό και οργανωτικό ρόλο του, για να μη βρεθεί ο λαός κάτω από τη σημαία των εκμεταλλευτών του(…)
Στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να αποχτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη»