Δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νομό μας από σήμερα το πρωί με χιονοπτώσεις στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 έως και 70 πόντους σε περιοχές των Τρικάλων με μεγάλο υψόμετρο κινητοποιώντας άμεσα τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συνολικά 35 μηχανήματα ρίχτηκαν στη μάχη του αποχιονισμού κρατώντας ανοικτό ολόκληρο το οδικό ορεινό δίκτυο των Τρικάλων. Αλυσίδες απαιτούνται σε ορισμένα σημεία ενώ από αύριο, λόγω του ολικού παγετού που αναμένεται, απαιτείται  μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Αλατιέρες πάντως της Π.Ε. Τρικάλων από σήμερα ρίχνουν αλάτι σε όλα τα επικίνδυνα σημεία ενώ καλή συνεργασία υπήρξε και με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την ομαλή μεταφορά των μαθητών, κυρίως από τα ορεινά του νομού μας.

Αραιή χιονόπτωση είχαμε και μέσα στην πόλη των Τρικάλων από νωρίς το πρωί μέχρι και το απόγευμα, χωρίς όμως καν να το στρώσει.

Για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη.