Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το νομό μας, την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων που έβαλε «λουκέτο» την Κυριακή διότι οι τρεις γιατροί απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια. Ο εφημερεύων μάλιστα παιδίατρος υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα παιδιά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας να μεταφέρονται στη Λάρισα, καθώς και η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας είναι εκτός λειτουργίας.

Ήδη αναζητούνται άμεσες λύσεις για την επαναλειτουργία της μονάδας, ενώ σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας παρουσία του αναπληρωτή υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού και του τρικαλινού βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου αποφασίστηκε να προχωρήσει γρήγορα η πλήρωση των κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «θα εισηγηθούμε στον υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή να προκηρυχθούν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θέσεις επικουρικών γιατρών (από μια) στα συνδεόμενα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας». Δηλαδή στα νοσοκομεία Τρικάλων, Καρδίτσας, Γενικό Λάρισας, Βόλου, Σκοπέλου και Λαμίας.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια θα προκηρυχθούν 115 θέσεις επικουρικών γιατρών. Την Πέμπτη μάλιστα θα διεξαχθεί νέα μεγάλη σύσκεψη για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Επίσης όπως τόνισε ο τρικαλινός βουλευτής θα καλυφθεί και μια θέση στην Ουρολογική κλινική όπου και εκεί εμφανίζονται ελλείψεις.

Όσον αφορά την παιδιατρική κλινική οι δύο γιατροί που απέμειναν πλέον και εφόσον αναρρώσουν, εκ των ενόντων θα προσπαθήσουν, έστω και προσωρινά, να καλύψουν τα αυξημένα ομολογουμένως περιστατικά. Κάτι που σίγουρα θα φανεί στην πορεία.