Την κορυφαία του πολιτιστική εκδήλωση με τον τίτλο «Ω γλυκύ μου έαρ…» , διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», την Κυριακή 29 Μαρτίου (6.30 μμ)  στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου, με στόχο να μεταφέρει θέματα από το σύνολο των παραδόσεων στις γιορτές του Πάσχα και της Άνοιξης, έτσι όπως μας κληροδοτήθηκαν.

Στη διάρκεια αυτής της μεγάλης εκδήλωσης ο «Ασκληπιός» θα παρουσιάσει δρώμενα, τραγούδια και χορούς του Πάσχα και της Άνοιξης από Περιοχές της χώρας μας ήτοι: Θεσσαλία- Ήπειρο –Θράκη-Ανατολική Ρωμυλία- Μέγαρα-Νησιά-Δυτική Μακεδονία.

Ο Ασκληπιός θα τιμήσει τον Δάσκαλο της Παραδοσιακής Μουσικής, τον κορυφαίο ερμηνευτή κ. Χρυσόστομο Μητροπάνο, για την ανεκτίμητη συνεργασία του που χρονολογείται από το 1989 και για την ειλικρινή φιλία του με τον «Ασκληπιό», αλλά και για την μεγάλη του προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό τον οποίο με σεβασμό και συνέπεια υπηρετεί.

Η εκδήλωση έχει και τον κοινωνικό της χαρακτήρα, δεδομένου, ότι θα συγκεντρώσει τρόφιμα τα οποία θα παραδοθούν την ημέρα της εκδήλωσης στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη όλων μας. Ο «Ασκληπιός» είναι πάντα παρών στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

Την ξεχωριστή εκδήλωση προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι:

-Ηλίας Ζαχαράκης : Δ/νση των Χορευτικών

-Λουκάς Κοντονάσιος: Λαογραφική Επιμέλεια

-Σταυρούλα Σούλιου

-Μαρία Αθανασίου

-Ιωάννα Αποστολοπούλου

Θα συμμετέχει όλο το δυναμικό του  «Ασκληπιού», χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων από τον Οκτώβριο 2014 μέχρι σήμερα προετοιμάζονται για τη μεγάλη εκδήλωση - γιορτή της παράδοσης.

Επίσης, θα συμμετέχουν:

Εξωραϊστικός Μορφωτικός όμιλος Βασιλικής- Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός σύλλογος Εστιαιώτιδας- Μορφωτικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας- Μορφωτικός σύλλογος Ριζωματιανών- Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Ριζαριού « Άγιος Χαράλαμπος»

Την εκδήλωση θα καλύψει ορχήστρα – η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής – Χρυσόστομος Μητροπάνος Τραγούδι - Χρήστος Κιτσόπουλος Κλαρίνο - Σωτήρης Γοργογέτας Τραγούδι - Βασίλης  Γαλάνης Κρουστά - Μάριος Σαρακατσάνος Λαούτο-Τραγούδι – Στέφανος Γεωργίου Βιολί , Δήμητρα Καλλιάρα – Κανονάκι, Τραγούδι και Φαίδρα Διαμάντη- Τραγούδι, Βασίλης Γραμματικος γκαιντα.